Vennootschap onder firma overeenkomst opstellen

Als je gaat samenwerken, dan het het erg belangrijk dat je de gemaakte afspraken goed op papier zet. Als je een vof gaat oprichten, of al hebt opgericht, dan geldt dit uiteraard ook. Het beste is om, voordat je echt begint, de afspraken al vast te leggen. Dat voorkomt veel problemen achteraf!

Wat nu als iemand gaat stoppen of uittreden? Wellicht voert een van jullie de taken niet goed uit. Denk ook goed na over hoe de opbrengst en de kosten verdeeld worden.

Het maken van goede afspraken is erg belangrijk als je gaat samenwerken in een vof. Vaak is het niet makkelijk om goede afspraken te maken. Niet alle afspraken zijn bijvoorbeeld realistisch of uitvoerbaar. Een jurist kan jullie helpen bij het maken van goede afspraken.

Ondersteuning bij het maken van afspraken voor een vof contract

In de vorige alinea hebben we al gezien dat het belangrijk is om goede afspraken te maken als je met een of meer anderen in een vennootschap onder firma gaat samenwerken. Het zal niet de eerste keer zijn dat achteraf toch anders over iets wordt gedacht ondanks dat iedereen het idee had dat ze vooraf er het zelfde over dachten. Vaak met onenigheid achteraf.

 

Onderwerpen worden niet altijd uitvoerig genoeg besproken met als gevolg dat er wordt aangenomen dat iedereen er hetzelfde over denkt. Of wellicht was iemand even niet aan het opletten en ging een voor hem toch belangrijk onderdeel langs hem heen. Wie weet durfde iemand niet echt zijn mening te geven. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zo dat meningen veranderen. Het kan zijn dat door een gewijzigde mening jullie het niet meer eens zijn over iets.

 

Om ervoor te zorgen dat je dit soort problemen op tijd tackelt, is het belangrijk om geen belangrijke punten te vergeten en dat alle afspraken realistisch en uitvoerbaar zijn. Het is verstandig om daarbij een juridisch expert in te schakelen. Deze expert zorgt er voor dat jullie op een zo goed mogelijke wijze kunnen samenwerken en dat mogelijke problemen zo goed mogelijk zijn ondervangen. 

Wat heb je nu precies aan de begeleiding

Het voordeel van begeleiding bij het opstellen van een vof contract is dat je zeker weet dat je alle belangrijke punten hebt besproken. Hierdoor hoef je niet zelf alles te bedenken. Een juridisch professional neemt jullie aan de hand van een secuur opgestelde checklist mee langs alle belangrijke onderdelen. Er is vanzelfsprekend genoeg ruimte om andere afspraken af te spreken. Wellicht het meest belangrijke voordeel is dat je alle vragen die je hebt kunt stellen aan iemand die daar advies over kan geven.